étel fotózás Budapest


Az étel fotózás az utóbbi fél évtizedben lett egyre gyakoribb felkérés számomra. Étel fotózást vállalok az ország egész területén, természetesen a fővárosban is mindenhol. Az ételfotózást a helyszínre vitt stúdió felszerelésekkel oldom meg. Vállalok komplett étlapok (étlapokon lévő összes étel fotózása) teljes fotózását, új vagy megújított ételek fotózását, akár éttermi eseményekkel egybekötve (pl. borvacsorák, borestek, stb.), akár éttermi riport fotókkal kiegészítve.

Az étlap és az ételek fotózásának leggyakoribb időpontja a kb. negyedévente szokásos étlapváltás (melyet általában próbafőzés előz meg, ekkorra érdemes időzíteni a gasztró (étel) fotózásokat is). Az esemény a megújított étlapokon szereplő új vagy variált ételek fotózásából, néha a stáb fotózásából, konyhai műveletekből, ellesett pillanatokból, riportjellegű képek készítéséből áll.

A fenti fotózásokat összefoglaló néven gasztro fotózásnak vagy gasztronómiai fotózásnak hívom, mely magába foglalja az ételek és az éttermek külső és belső helységeinek fotózását, és a szakácsok, séfek, felszolgálók, étteremvezetők, sommelier, pultosok, vendégek, stb. fotózását is.


étel fotózás (gasztró fotózás, ételfotózás) fotó felszerelés


Az étel fotózáshoz szükséges stúdió felszerelés mobil, azaz bármilyen helyszínen könnyen telepíthető és használható. Gasztró fotózást általában a sütés-főzés közelében végzem, hogy az ételek minél frissebb állapotukban legyenek megörökítve. A helyszínen csupán üres asztalra, nyugodt helyre, egy ideálisan diszkrét helységre és elektromos áramra van szükségem, a többi, étel fotózáshoz szükséges eszközt (világítás, lámpa, vaku, állvány, hátterek, fényformálók, derítőlapok, állványok, fényképezőgépek, kamerák, stb.) viszem magammal.


étel fotózás ára Budapest (és vidék)


Budapesti étel fotózás esetén nem számítok fel üzemanyag költséget, Budapesten kívüli étel fotózás esetén a km díjszabás a megszokott 50Ft/km, az árakat pedig a feladatnak megfelelően alakítom ki a megrendelővel együtt.

Szúdy Péter Galéria - ételfotózás

 

 

<< Vissza