Esküvői fotózás időpont foglalás

- Mikor foglaljuk le az esküvői fotóst? A válasz végtelenül egyszerű, amikor megvan az esküvő pontos napja. Ekkor érdemes elkezdeni keresni esküvői fotóst, hiszen az Általatok választott időpontban már minden bizonnyal sok esküvői szolgáltató (helyszín, zenekar, fotós, videós, dekoros, sminkes, fodrász, stb.) foglalt. Akit Ti választanátok magatoknak, minden bizonnyal ő is azt szeretné, ha minél hamarabb lefixálhatná azokat a (leggyakrabban) szombati napokat.
A tapasztalataim azt mondják, hogy nem lehet elég hamar elkezdeni az esküvői fotós keresését és lefoglalását, hiszen (Murphy törvénye alapján is) gyakran megesik, hogy akit kinéztek magatoknak, az már régesrég foglalt, ekkor pedig tényleg nincs más hátra, mint előre, azaz keresgélés tovább.
Persze ennek is, mint oly sok mindennek az életben, a fordítottja is igaz! Miért ne lehetne az utolsó pillanatra hagyni a dolgot? Velem is megesik néha, hogy elvállalok egy-egy esküvőt üresen maradt napokra, főként ősszel szokott előfordulni, akár hétköznap, elsősorban pénteki napokon. Egy szó mint száz, döntsetek saját igényeitek szerint és használjátok a megérzéseiteket, egyrészt a közös életetekben szükség lesz rá. Másrészt miért ne kezdenétek az első nagy közös „projekt”, azaz az esküvőtök megszervezésével?
A kérdésre adható még sok válasz, most egy másikat adok. Akkor foglaljátok le az esküvői fotóst, amikor megtaláltátok. Mi alapján döntsetek? Személyes szimpátia, stílus, szakmai hozzáértés, szolgáltatások, ügyfél centrikusság, szolgáltatások, ár. Ha az ár a legfontosabb szűrő, akkor érdeklődjetek pl. telefonon egy tól-ig körülbelüli árról, kérdezzétek meg azt is, hogy kb. mennyi képet fogtok kapni. Az így kapott esküvői fotósok listát pedig szűrjétek meg stílus, szakmai szempontok alapján, a végső döntést mindig személyes találkozó után javaslom.
A foglalás előtt érdemes telefonon (egy „ceruzás”) előfoglalást kérni, és mihamarabb személyes találkozón megismerni a fotóst. A személyes találkozóra érdemes kérdésekkel készülni, hogy minden fontos dologról szó essen. Ezzel megkönnyítitek magatoknak a döntést és az esküvői fotós is pontos képet kap a Ti személyes igényeitekről, hogy ő is személyre szabhassa szolgáltatásait és árait.
Amennyiben kérdésetek van az elhangzottakkal kapcsolatban, vagy szeretnétek megismerni stílusomat, szolgáltatásaimat, keressetek bizalommal.

 

- Mi a foglalás menete? Az esküvői foglalás menete a következő: Személyes találkozóra invitállak Benneteket, miután valamilyen úton módon eljutottatok hozzám. A személyes találkozón megbeszéljük az esküvő és az esküvői fotózás részleteit, jegyes fotózás időpontot is lefixálhatjuk. A kiválasztott vagy összeállított esküvői fotós csomag alapján véglegesítem az esküvői fotós szerződést, melyet közös megegyezés után mindannyian aláírunk. A foglaló összegét utalással kell teljesíteni, melyről számlát kaptok.

 

- Hogyan, hol és mikor tudunk személyesen találkozni az esküvő előtt? Az első találkozás az esküvő előtt, nos ez egy fontos alkalom. Egy mindannyiunknak kellemes helyre szoktam meghívni a kedves jegyespárt, pl. cukrászda, kávézó, stb. Egy kávé, tea mellett, oldott hangulatban megismerjük egymást, meghallhatom elképzeléseiteket, közösen átbeszéljük az esküvő és az esküvői fotózás részleteit. Viszek fotókönyvet, laptopot, szerződés tervezetet, Ti hozzátok magatokkal kérdéseiteket, ötleteiteket. Egy kellemesen eltöltött óra alatt minden fontos esküvői fotózással kapcsolatos kérdést tisztázunk, hogy jó döntést tudjunk hozni. Szükség esetén Budapesten kívüli helyekre is örömmel ellátogatok, keressetek mihamarabb, hogy időpontot tudjatok foglalni! Amennyiben szükséges, telefonon, e-mail-ben, Skype-on ugyancsak tudunk egyeztetni.

 

 

<< Vissza